paisley from drone

 

De maanden juni, juli en augustus vormen samen het trouwseizoen. Hoewel je mag trouwen wanneer je dat wil, kiezen de meeste koppels ervoor om het jawoord te geven wanneer de kans op stralend weer het grootst is. Januari en februari zijn dan ook de minst populaire trouwmaanden. Een uitnodiging voor een trouwfeest ontvangen is altijd iets speciaals. Het is een groots feest waarbij alle gasten er op hun best uitzien. Het is in niets te vergelijken met een avondje uit in een of andere dancing. Ook daar tutten de bezoekers zich graag op maar op een andere manier. Nog nooit naar een trouwfeest geweest? Dit is wat de gasten dragen op een zomers huwelijk:

Jurken die lang genoeg zijn

Op een huwelijk is het ongepast om jurken te dragen die hoger reiken dan de knie. Cocktailjurken tot aan de knie of langer mogen wel. Dit geldt eveneens voor de bruidsmeisjes jurken. Galajurken, losse jurken tot aan de enkels en jurken tot aan de kuit zijn allemaal mogelijk, afhankelijk van de dresscode. Het hangt immers van het koppel af wat jullie mogen aantrekken. Bekijk daarom goed de uitnodiging om te zien of er iets op vermeld staat. Is dat niet het geval, spreek de bruid er dan over aan. Ze zal liever hebben dat je even contact opneemt dan dat je in een jurk verschijnt die uit de boot valt tussen de andere gasten. Laat je toch graag je mooie benen zien, kan je altijd kiezen voor een jurk die kort is vooraan en lang achteraan. Chic en toch sexy.

Een goed paar dansschoenen

Op een huwelijk is het de bedoeling om de beentjes los te zwieren. In onze cultuur wil dat zeggen: tot in de vroege uurtjes. Denk daaraan als je je schoenen kiest. Hoge hakken zijn misschien wel het mooiste, comfortabel dansen doe je toch beter op een lagere hak. Pas je schoeisel aan aan de locatie. Een huwelijk op het strand woon je best bij op een paar sleehakken of sandalen, ook een huwelijk in de tuin of in het park is niet zo comfortabel met smalle hakken omdat die in de grond kunnen wegzakken.

Geen wit

Het is een ongeschreven regel dat alleen de bruid wit mag dragen tenzij ze het zelf anders wil. Daag dus zeker niet op in een witte jurk. Als gast lijk je zo te veel op de bruid. Nu is het niet meer zo voor de hand liggend dat de bruid wit draagt dus als ze in het groen trouwt, kan je natuurlijk wel voor wit gaan. Maar dan moet je er 100% zeker van zijn dat niemand er aanstoot aan zal nemen. Speel liever op veilig en draag een andere kleur.

Soepele, luchtige stoffen

Een trouwfeest in de zomer kan behoorlijk warm zijn. Ook als de dresscode formeel is, kan je als vrouw makkelijk een jurk kiezen in een soepele, luchtige stof. Deze stoffen doen je minder rap zweten en drogen snel op.